Ρύζι Γλασσέ
Ατζεμ πιλάφι
Τι χρειαζόμαστε
2 κούπες ρύζι γλασέ
1 κούπα κριθαράκι
Λίγο λάδι
5 1/2 κούπες νερό
Αλάτι - Πιπέρι
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:
- Σε μιά πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κριθαράκι. Με ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
- Ρίχνουμε το νερό,το αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τ΄αφήνουμε ν΄απορροφήσει όλο το νερό. Σ΄αυτό το διάστημα το ανακατεύουμε 2-3 φορές.
To προιόν είναι Ελληνικής Παραγωγής |