Σιτάρι
Σαλάτα με σιτάρι
Τι χρειαζόμαστε
2 κούπες σιτάρι
1 κούπα αρακά
μισό ματσάκι ρόκα
4-5 φύλλα φρέσκο κρεμμυδάκι
4-5 λιαστές ντομάτες
3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
ξύδι βαλσάμικο, ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε το σιτάρι αποβραδίς σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει.
- Το πρωί στραγγίζουμε το νερό και ξαναβάζουμε το σιτάρι στην κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20' περίπου.
- Το βάζουμε λίγο στο ψυγείο.Στο ήδη ζεστό κατσαρολάκι βάζουμε τον αρακά για λιγότερο από 15'.Όσο βράζει ο αρακάς, ψιλοκόβουμε την καλά καθαρισμένη ρόκα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Βγάζουμε το σιτάρι από το ψυγείο και πρόσθέτουμε τον αρακά, τη ρόκα και το κρεμμυδάκι.Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και την γαλοπούλα σε κύβους.Χτυπάμε λίγο βαλσάμικο με ελαιόλαδο και πιπέρι ως σάλτσα.
- Αλάτι βάζει ο καθένας κατά βούληση.
To προιόν είναι Ελληνικής Παραγωγής |