Γίγαντες Καστοριάς
Γίγαντες Φούρνου
Τι χρειαζόμαστε
1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι)
1 Ματσάκι μαιντανό
2 Ντομάτες
1 κουτί κόν κασέ
2 κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. πελτέ
φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
αλάτι
1 πιπερίτσα
Πώς το κάνουμε:
- Βαζουμε στην χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά.
- Χτυπάμε στο multi το κον κασε με τις ντομάτες και το πελτέ και 2 κ.σ. ζάχαρη.Στην Γάστρα ή σε πήλινο αδειάζουμε τους γίγαντες το κοκτέιλ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη (για να την αφαιρέσουμε μετά) και αλάτι.
- Τέλος ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό και ανακατευουμε καλά να πάνε όλα παντού.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160. Είτε είναι γάστρα είτε είναι πήλινο το κλείνουμε γύρω γύρω με ζυμαράκι που φτιάχνουμε με νερό και αλευρι.
- Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με καπάκι και όταν περάσουν βγάζουμε το καπάκι με το ζυμάρι και ρίχνουμε απο πάνω τριμμένη φρυγανιά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
To προιόν είναι Ελληνικής Παραγωγής |