Ρύζι Καρολίνα

ryzi karolina

Ιδανικό για γεμιστά και ριζότο.

 

Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μεσόσπερμο. Έχει μεγάλη ικανότητα να απορροφά τα λίπη και γι’ αυτό είναι κατάλληλο για πιλάφι που δεν θα στραγγιστεί. Επίσης είναι κατάλληλο για φαγητά φούρνου

Η Εταιρεία μας αναζητά το καλύτερο ποιοτικά προιόν , το επεξεργάζεται  και σας προσφέρει το ρύζι καρολίνα στην καλύτερη ποιότητα.Το προιόν διατίθεται σε μια συσκευασία 500 γραμμαρίων.

 

Τόπος Προέλευσης – Αναγέννηση Σερρών

Ιταλικό ριζότο με μανιτάρια και ντομάτα

Τι χρειαζόμαστε

200 γραμ. ρύζι καρολίνα
5 ντομάτες,
μισό κουτάκι μανιτάρια
βασιλικό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο , 50 γραμ. βούτυρο ,1 κουταλιά λάδι
1 κύβο λαχανικών ,1 ποτηράκι κρασί λευκό

Πώς το κάνουμε:

  1. Φτιάχνουμε το ζωμό, διαλύοντας τον κύβο λαχανικών σε 1 λίτρο βραστού νερού
  2. Βάζουμε να κάψει το λάδι με το βούτυρο και στην συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
  3. Αφού μαλακώσουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και μόλις αρχίσει να ασπρίζει σβήνουμε με το κρασί.
  5. Όταν απορροφηθεί το κρασί, ρίχνουμε λίγο από το ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν στεγνώνει, ρίχνουμε πάλι ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια.
  6. Μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αρκετά φύλλα βασιλικού. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε διαδοχικά ζωμό και να ανακατεύουμε.
  7. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μεν βράσει, αλλά είναι λιγάκι al dente.
  8. Όταν λοιπόν θεωρήσουμε ότι είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο από το ζωμό, 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

To προιόν είναι Ελληνικής Παραγωγής

Σχετικά με μας   Επικοινωνία  

 

ακολουθήστε μας

στο Facebook

 

ενημερωθείτε άμμεσα  
 - η ιστορία μας  - Φόρμα επικοινωνίας
 - η φιλοσοφία μας  - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
         
      Copyright 2014.All rights Reserved