Ιταλικό ριζότο με μανιτάρια και ντομάτα
Τι χρειαζόμαστε
200 γραμ. ρύζι καρολίνα
5 ντομάτες,
μισό κουτάκι μανιτάρια
βασιλικό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο , 50 γραμ. βούτυρο ,1 κουταλιά λάδι
1 κύβο λαχανικών ,1 ποτηράκι κρασί λευκό
Πώς το κάνουμε:
- Φτιάχνουμε το ζωμό, διαλύοντας τον κύβο λαχανικών σε 1 λίτρο βραστού νερού
- Βάζουμε να κάψει το λάδι με το βούτυρο και στην συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
- Αφού μαλακώσουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και μόλις αρχίσει να ασπρίζει σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν απορροφηθεί το κρασί, ρίχνουμε λίγο από το ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν στεγνώνει, ρίχνουμε πάλι ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια.
- Μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αρκετά φύλλα βασιλικού. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε διαδοχικά ζωμό και να ανακατεύουμε.
- Το ριζότο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μεν βράσει, αλλά είναι λιγάκι al dente.
- Όταν λοιπόν θεωρήσουμε ότι είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο από το ζωμό, 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.