Ρεβύθια Χονδρά
Ρεβύθια Σούπα
Τι χρειαζόμαστε
1 κιλό ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1/4 κύβο λαχανικών
σόδα μαγειρική
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 24 ώρες) σε νερό με μια κουταλιά σόδα.
- Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα κλείνουμε μαζί με άλλη μια κουταλιά σόδα σε μια πετσέτα. Τρίβουμε με δύναμη το μπόγο πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
- Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε τα ρεβύθια (μαζί με τις φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά..
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το ζωμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να βράσουν για 90' ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν. Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συχνά.
- Οταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5' πριν σερβίρουμε (για να μη νερουλιάσουν).
- Σερβίρουμε ζεστά με αλοτοπίπερο, λάδι, λεμόνι και το κρεμμύδι που έχουμε κρατήσει ψιλοκομμένο, και μπόλικο φρέσκο ψωμί.
Η εταιρεία μας προμηθεύεται το συγκεκριμένο προιόν τόσο απο την Ελλάδα όσο και απο το Μεξικό |