Φασολια με πιπεριες και μελιτζανες
Τι χρειαζόμαστε
350 γρ. φασόλια χοντρά
120 ml. Άλτις απαλό
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 μελιτζάνες αλατισμένες και ξεπικρισμένες για ½ ώρα
1 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ζωμός μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
5 πράσινες πιπεριές
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν για 45-60 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό και τα σουρώνουμε
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα πράσα για 15 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσουν).
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και τα καλύπτουμε μια τα φασόλια. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, ένα φλιτζάνι νερό, τον «Σπιτικό» Ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε τα φασόλια σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά.