Φασόλια Χορώζια

fasolia psila22 

Διατροφική Αξία ανα 100 γρ.

Ενέργεια

242kcal / 1028kj

Πρωτεΐνες

21,7 g

Υδατάνθρακες

35,1 g

Σάκχαρα

1,5 g

Ολικά Λιπαρά

1,66 g

Κορεσμένα

0,35 g

Μονοακόρεστα

0,23 g

Χοληστερόλη

0 mg

Φυτικές Ίνες

29,7 g

Νάτριο

0,018 g

Σίδηρος

6,9 mg

Φασόλια ψιλά με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη

  fasolia-psila-me-elaiolado-lemoni-kai-riganiΤι χρειαζόμαστε

500gr. φασόλια ψιλά 3αλφα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτάλι σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι 

 Πώς το κάνουμε:

    1. Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό.
    2. Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να περιμένουν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
    3. Προσθέτετε τα μισοβρασμένα φασόλια και χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν 2 δάχτυλα σε ύψος. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν σε σιγανή φωτιά για ½ ώρα. Αμέσως μετά αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη ρίγανη. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν τρυφερά.
    4. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Τέλος προσθέτετε το λεμόνι. Βράζετε ακόμα για 1-2 λεπτά και τα σερβίρετε ζεστά συνοδεύοντάς τα με λακέρδα στο λάδι, πράσινες τσακιστές ελιές και πιπεριές Φλωρίνης τουρσί.

flags3

Η εταιρεία μας προμηθεύεται το συγκεκριμένο προιόν τόσο απο την Ελλάδα όσο και απο την Αργεντινή

Σχετικά με μας   Επικοινωνία  

 

ακολουθήστε μας

στο Facebook

 

ενημερωθείτε άμμεσα  
 - η ιστορία μας  - Φόρμα επικοινωνίας
 - η φιλοσοφία μας  - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
         
      Copyright 2014.All rights Reserved