Φασόλια πιάζ σαλάτα
Τι χρειαζόμαστε
350 γρ. φασόλια χοντρά
500 γρ. φασόλια μέτρια λευκά ή μαυρομάτικα
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες
αγγουράκι τουρσί σε ροδελίτσες
1/2 μάτσο μαιντανός
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη αν θέλω
μπόλικο ελαιόλαδο
αρκετό ξυδάκι
ελίτσες μαύρες
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Πώς το κάνουμε:
- Μουσκεύω αποβραδίς τα φασόλια κατά τα γνωστά.
- Την άλλη μέρα σουρώνω, βράζω για 10 λεπτά και πετάω το πρώτο νερό (πάντα) και ξαναβράζω μέχρι να μαλακώσουν τα όσπρια. Προσοχή να μη λιώσουν. Στραγγίζω και αφήνω να κρυώσουν.
- Ανακατεύω σε βαθύ μπωλ όλα τα υλικά με τα φασόλια, περιχύνω με το λαδόξυδο και αλατοπιπερώνω.