Ρύζι Μπονέτ

ryzi bonet2 

Διατροφική Αξία ανα 100 γρ.

Ενέργεια

348kcal / 1479kj

Πρωτεΐνες

6 g

Υδατάνθρακες

78,6 g

Σάκχαρα

0,2 g

Ολικά Λιπαρά

1,1 g

Κορεσμένα

0,3 g

Μονοακόρεστα

0,35 g

Πολυακόρεστα

0,45 g

Χοληστερόλη

0 mg

Φυτικές Ίνες

1,2 g

Νάτριο

0,009 g

Ρύζι Σπυρωτό

  rizi spirotoΤι χρειαζόμαστε

  1 κούπα ρύζι κίτρινο
  2 κούπες νερό
  1 κύβο λαχανικών
  αλάτι, πιπέρι ,3 κουταλιές ελαιόλαδο 

 Πώς το κάνουμε:

    1. Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το ρύζι και σοτάρεται το για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
    2. Προσθέστε το νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και δυναμώστε τη θερμοκρασία, μόλις πάρει δυνατή βράση ανακατέψτε μια φορά, σκεπάστε τη κατσαρόλα χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά, (σε αυτό το διάστημα δεν ανακατεύουμε καθόλου)
    3. Όταν περάσει ο χρόνος θα δείτε ότι έχουν σχηματιστεί λακουβίτσες σε όλοι την επιφάνεια, το ρύζι έχει πιεί όλο το νερό, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το 5 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει καλά το ρύζι, μετά ανακατέψτε το.
    4. Σερβίρετε ζεστό και συνοδέψτε όλα τα κοκκινιστά φαγητά, με κρέας, κοτόπουλο και πολλά άλλα.

To προιόν είναι Ελληνικής Παραγωγής

Σχετικά με μας   Επικοινωνία  

 

ακολουθήστε μας

στο Facebook

 

ενημερωθείτε άμμεσα  
 - η ιστορία μας  - Φόρμα επικοινωνίας
 - η φιλοσοφία μας  - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
         
      Copyright 2014.All rights Reserved